Sikkerhet først og sist

/global/scaled/598x260x0x73x598x260/Other-Trioving-Illustrasjonsfoto-folk4.jpg

Den første nøkkelen stammer helt tilbake til faraoenes tid. Nøkkelen var, som låsen, laget av tre. Nøkkelen ga status. Den fortalte omverden om at den som bar nøkkelen, var i besittelse av verdier.

Under antikken så den første nøkkelen av metall dagens lys. Den var så stor og tung at den måtte bæres over skulderen!

I romertiden konstruerte datidens ingeniører låser som fremdeles danner basis for mange av vår tids utgaver.     

Det digitale skiftet får stadig større fart og er i ferd med å gi store endringer i samfunnet. Sikkerhet og avlåsing er intet unntak. Den elektroniske boliglåsen Yale Doorman blir stadig mer vanlig i norske hjem. Samtidig med økt sikkerhet er det mange praktiske fordeler ved å kunne låse opp døren uten nøkkel – nå kan du til og med låse opp uansett hvor du måtte befinner deg!    

Historien om TrioVing er historien om sikkerhet i Norge

En raskt gjennomgang gir et innblikk i hvilken betydning TrioVing har hatt når det gjelder å ta vare på verdier og skape trygghet.

 

– 1864: TrioVing etableres. I perioden som fulgte leverte vi sikkerhetsprodukter til de fleste av samtidens bygninger, som Nationaltheatret, Historisk Museum og Nasjonalgalleriet.

 

– 1957: Den velkjente nøkkelen med trekantet hode blir et vanlig syn, der den henger i en snor rundt halsen på barn flest.

 

– 2010: TrioVings nye, sikre standardsylinder d12 lanseres og det er et stort fremskritt, som gjør det svært vanskelig å være innbruddstyv.

 

– 2011: TrioVing lanserer sin første elektroniske lås for privatmarkedet; Yale Doorman