Vanskeligere å være innbruddstyv

/global/scaled/4241x1845x0x102x1000x435/Other-Trioving-Produkter-863a092e32320a59_org.jpg

Ny teknologi og bedre låser vil gjøre det stadig vanskeligere å livnære seg som innbruddstyv, ifølge TrioVing. Et økende antall norske bygg og boliger sikres med topp moderne systemer.

– Elektroniske, nøkkelfrie systemer utgjør allerede 40 prosent av omsetningen vår. Stigningstakten er bratt, sier Leif Lippestad, administrerende direktør i låsbedriften TrioVing.
Slike systemer øker som regel sikkerheten, blant annet ved at tap av nøkler ikke lenger er en risikofaktor. Samtidig kan de inneholde en rekke smartfunksjoner knyttet til adgangskontroll, soneinndeling og kommunikasjon med for eksempel en alarmsentral.

– Innfasingen av elektroniske systemer går raskest i nærings- og institusjonsbygg, men også mange private forbrukere tar den nye teknologien i bruk. 40 000 nordmenn har allerede installert vår elektroniske dørlås for boliger, sier Lippestad.
Han tror denne utviklingen bare vil forsterke seg, og gjøre det til stadig dårligere butikk å være innbruddstyv.

– Når bygg og boliger stadig blir bedre beskyttet mot innbrudd er det sannsynlig at kriminaliteten vil ta andre retninger.


Økt sikkerhet
Til private boliger er Yale Doorman TrioVings bestselger innen elektroniske låser. Systemet erstatter den tradisjonelle nøkkelen med brikke, kode eller fjernkontroll. Funksjonene kan også styres fra en app, slik at adgang til boligen reguleres fra smarttelefon eller nettbrett.

Samtidig skjer det mye nytt på området for nøkkelbasert bygningssikkerhet.

– Vi har nettopp lansert låssystemet Triton, som er velegnet til bedrifter, offentlige institusjoner, kommuner, sykehus og borettslag. Fordelen er en helt ny, patentert nøkkelprofil og spesielt utviklede sidekoder som setter en ny standard for sikkerheten, sier Lippestad.
Systemet gir mulighet til å kombinere tre sikkerhetsnivåer. Hver bruker kan klare seg med bare én nøkkel, selv om det er behov for å ha adgang til lokaler med ulik sikkerhetsgradering.


Fyller 150 år
TrioVing leverer låser, låssystemer, beslag, adgangssystemer og dørautomatikk gjennom et landsdekkende forhandlernett og til profesjonelle kunder innen bygg og industri. Selskapet har drøyt 150 ansatte, og er en del av det svenskbaserte konsernet ASSA ABLOY.
I disse dager markerer TrioVing sitt 150-års jubileum.
– Firmanavnet vårt har gjennom mange generasjoner vært forbundet med å beskytte hjem og verdier og sikre trygg nattesøvn. Samtidig rommer historien vår en enorm teknologisk utvikling som vi er stolte av, sier Morten Svensen, kommunikasjonssjef i TrioVing.
Flere arrangementer og kommunikasjonsaktiviteter skal bidra til å synliggjøre utviklingen. Også de aller seneste årene er viktige i dette bildet. Selskapet har siden 2010 vært igjennom omfattende endringsprosesser.
– Vi har blitt en mye mer moderne virksomhet med fokus på distribusjon, salg og marked. Vi har hatt betydelig vekst i omsetningen de siste årene, og vi har gjennomført en vellykket flytting til nye lokaler i Ski Næringspark. Vi runder 150 år med stor fremtidsoptimisme, sier Morten Svensen.


Kontaktperson:
Marketing- og kommunikasjonssjef i TrioVing, Morten Svensen,
telefon 901 06 007.